0346 28 45 34 [email protected]

Een stukje Tunesië in Maarssen

Restaurant Delice in Maarssen is een restaurant waar u heerlijk kunt genieten van een combinatie van Mediterraanse en Noord-Afrikaans gerechten met een Tunesisch accent. Chef-kok Latif Feriani zorgt er samen met eigenaresse Sora Al Gabery persoonlijk voor dat u zich even in Tunesië waant. “Ik ben dol op mijn vaderland Tunesië. Het mooie weer en het fantastische landschap dat wordt gekenmerkt door bergen en de woestijn, maar ook door palmbomen en de blauwe Middellandse Zee.”

Daarnaast houdt Latif van het Tunesische eten. “De ingrediënten die ze in Tunesië gebruiken hebben mij altijd geïntrigeerd. Die smaken wil ik graag met iedereen delen en dat kan in Delice!” Als klein jongetje hielp ik mijn moeder al in de keuken en die liefde voor koken is nooit meer weggegaan. “Toen ik in Nederland als hotel maître ervaring opdeed, wist ik het zeker: ik ga mijn droom, een eigen restaurant beginnen, waarmaken.”

Passie op het bord
Zo gezegd, zo gedaan. Na eerst een lunchroom en een eetcafé te hebben opgestart, is sinds 2005 restaurant Delice werkelijkheid geworden. “De horeca is echt mijn passie. Ik vind het fijn om tussen de mensen te zijn en ze te kunnen verwennen met heerlijke gerechten en bijzondere wijnen. Ik geniet als onze gasten een fijne avond hebben. Daar draait het om!”

De keuken serveert voor ieder wat wils. “We gebruiken het beste van de Mediterrane en Arabische keuken en voegen daar nog een snufje Tunesië aan toe. Ik werk veel en graag met vis, maar uiteraard staat er ook voor vleesliefhebbers en vegetariërs voldoende op de menukaart.”

(H)eerlijke kruiden & specerijen
Saffraan, Ras el Hanout, koriander, kaneel, rozemarijn, steranijs, komijn en kurkuma zijn veelgebruikte kruiden en specerijen in de keuken van Latif. “Daarnaast werken we met dagverse producten. Dit samen zorgt voor bijzondere combinaties en smaakvolle gerechten, en dat proeft u!” De kruiden worden door Latif zelf uit Tunesië gehaald. “Ik ga daarvoor vier keer per jaar naar mijn vaderland en doe dan altijd weer veel inspiratie op.”

Kom het zelf ervaren
Bent u fan van het Mediterrane klimaat, het eten en de wijnen? Dan bent u bij Delice in Maarssen aan het juiste adres. Latif en Sora zorgen er samen met hun team voor dat het u aan niets ontbreekt. Kom genieten van de sfeer, de goede service en natuurlijk de smaakbelevenis.

Reserveer direct!