0346 28 45 34 [email protected]

Lekker500 | 2022

“Charmant huiskamerrestaurant met verlichte bar, kurkwanden, bordeauxrode muurbanken, chesterfields en zacht zittende industriële eetkamerstoelen aan kleine, ongedekte tafels. Gevestigd aan de drukke maar autoluwe Kaatsbaan in het centrum van Maarssen. Een bekoorlijke stek die zo langzamerhand behoort tot de vaste adressen waar je van kleine, onalledaagse lekkernijen kunt smullen. Bedenker is Latif Feriani. Hij voert in zijn Delice een mediterrane cuisine met het zwaartepunt op de kruidige Noord-Afrikaanse keuken, meer in het bijzonder op die van zijn vaderland Tunesië. De patron-cuisinier heeft in Sora Al Gabery een vrolijke en charmante gastvrouw gevonden. Zij schenkt mooie boterige witte bourgogne van François d’Allaines bij warm platbrood en smeersels als harissa met tonijn, gegrilde puntpaprika met feta, baba ganoush, hummus met granaatappel en zonnebloempitten, knoflookyoghurt met za’atar en smeuïge sesampasta met rode biet. Zoet, pittig, mooie zuren en bitters: lekker, hoor! Daarna op de huid gebakken zeebaars, opgediend met tuinbonen, doperwten en tomaat. Gevolgd door spiesjes lamsgehakt op courgette en ingelegde ui, en kippendijvlees met venkel, radijs en geroosterde maïs. Prima allemaal. Verwacht hier geen innovatie, maar wel een lekkere en kwalitatief mooie mediterrane keuken.

Lekker500 | 2021

“… op de wijnkaart royaal keuze uit wijnen per glas en per fles. En voor al deze lekkernijen is de rekening ronduit bescheiden.”

Lekker500 | 2020

“… hier ontvang je goede kwaliteit voor een relatief lage prijs. Vooral zo doorgaan!”

Lekker500 | 2019

“… Delice is een heerlijke zaak waar we graag terugkomen.”

Lekker500 | 2018

“… de Arabische keuken heeft ons als goed gevuld. Sympathieke zaak, mede door de enthousiaste benadering van het bedienend personeel.”