Facebook pixel
0346 28 45 34 [email protected]

Lekker500 2019

Restaurant Delice is ruim en sfeervol. De vloer is van hout en de muren kurkbehangen. De deuren staan wagenwijd open naar de autovrije winkelstraat in het hartje van het dorp. Gastvrouw Sora Al Gabery verstaat haar vak en is een warme persoonlijkheid. De keuken is het terrein van haar collega, patron-cusinier Latif Feriani. Hij kookt Noord-Afrikaans met de nadruk op Tunesisch en zijn gerechten genieten bekendheid tot ver buiten de Utrechtse Heuvelrug.

Wij beginnen met warm plat brood met puree van kikererwten en een glas viognier Esprit de Crès Richards, 2016 uit de Pays d’Oc, met een vleugje eikenhout, die perfect past bij het voorgerecht van filodeeg (een soort loempia, maar dan minder compact) gevuld met kip, amandelen, rozijnen, zoete ui en sinaasappelschil. Verrukelijk hartig en zoet. Gevolgd door een visgerecht: in olijfolie gebakken corvina, opgediend met peulvruchten als doperwten en dubbelgedopte tuinbonen. Opnieuw in harmonie met de Zuid-Franse viognier. Tot slot een onweerstaanbare parfait van dadel en aardbei bij spekkoek met rood fruit en een kletskopje. Delice is een heerlijke zaak waar we graag terugkomen.

Overige informatie 

Keukensoort: Afrikaans. Lunch niet mogelijk.

Di t/m za: diner van 18:00-22:00

Lekker500 2018

In het oude centrum van Maarssen vind je restaurant Delice. De rode loper ligt voor ons uit en de ontvangst door eigenaar Latif Feriani is allerhartelijkst. Het interieur van deze zaak waar de mediterrane keuken hoogtij viert, met name Tunesische gerechten, is dit jaar deels aangepast. De witte muren zijn bekleed met kurk en bij de bar is een loungegedeelte gemaakt, waar je een aperitief kunt drinken. We beginnen met drie kleine mezze. Pastilla met kip, zoete, uien, rozijnen en amandelen, advocado met rauwe tonijntartaar en gegrile auberginepuree met een gebakken reuzengamba. Allemaal even lekker, goed op smaak en leuk gepresenteerd op een breed bord. Daarna volgt tajine Iham lahlou, een stoofpot van mals lamsvlees met abrikozen, sesam, sperziebonen, pompen en aardappel afgetopt met gebakken uitjes, peterselie en amandelen. We smullen. In het glas met volle Borgo Selene rosso 2014 uit Sicilië. Mooie combi.

We sluiten af met een verrassende variant op de klassieke chocolade gâteau, een lauwwarm chocoladetaartje van filodeeg met vijgen en amandelen, geserveerd met een bolletje vers aarbeienijs en een coulis van rood fruit. Dat gaat erin als koek. Bij de koffie van een huisgemaakte bonbom besteld worden. Maar daar passen we voor. De Arabische keuken heeft ons als goed gevuld. Sympathieke zaak, mede door de enthousiaste benadering van het bedienend personeel.

Overige informatie 

Keukensoort: Afrikaans. Lunch niet mogelijk.

Di t/m za: diner van 18:00-22:00