0346 28 45 34 [email protected]

Delice Maarssen – Lekker500 | 2023

“Je zou er zo aan voorbijlopen, maar eenmaal binnen overvalt je welhaast een vakantiegevoel. De gedimde lichten, gerieflijke muurbanken, donker plafond, kurkbehangen wanden en het kleurrijke Marokkaanse aardewerk bewerkstelligen een intieme en informele sfeer. Sora Al Gabery, gastvrouw en kok heeft haar roots in Irak liggen en partner chef-kok Latif Feriani heeft Tunesische wortels. Niet vreemd dus dat hier de Arabische keuken hoogtij viert. Aan tafel wordt het menu uitgelegd en er zijn acht gevarieerde gerechtjes die vanaf twee personen te bestellen zijn. Daarnaast is het mogelijk à la carte te eten. Op de compacte wijnkaart keuzes per glas en per fles. Er is slechts één alcoholvrije optie, een biertje. Dat zou wat uitgebreider mogen. We gaan van start met warm pitabrood waarbij maar liefst vijf verschillende dips, variërend van bietenhummus, gegrilde puntpaprika, doperwten met limoen en feta, gegrilde pepers met pomodori en knoflook, en labneh met gekaramelliseerde noten. Van die laatste hadden we wel een grote schaal gelust, zó lekker. We drinken er een soepele en kruidige Libanese wijn bij van Chateau Oumsiyat, Rouge Désir – Bekavallei. Wilde zeebaars, gekruid met komijn, harissa, saffraan en knoflook, komt krokantgebakken op een zwarte olijven-groentetaartje. Verrukkelijk. En al net zo goed zijn de bijgerechten: couscous met uiencompote, gekruide aardappel uit de oven en een frisse salade van venkel en radijs met gemarineerde gamba. We sluiten af met een zalige tarte tatín van perzik met aardbeitjes en muntijs, Compliment voor Sora die in haar eentje alle tafels bedient, de rust bewaart en voor iedereen een persoonlijk praatje heeft En de rekening? Die is ronduit bescheiden voor alle lekkers op het bord. Geen wonder dat het hier immer druk is.”

Lekker500 | 2022

“… Een bekoorlijke stek die zo langzamerhand behoort tot de vaste adressen waar je van kleine, onalledaagse lekkernijen kunt smullen.”

Lekker500 | 2021

“… op de wijnkaart royaal keuze uit wijnen per glas en per fles. En voor al deze lekkernijen is de rekening ronduit bescheiden.”

Lekker500 | 2020

“… hier ontvang je goede kwaliteit voor een relatief lage prijs. Vooral zo doorgaan!”

Lekker500 | 2019

“… Delice is een heerlijke zaak waar we graag terugkomen.”

Lekker500 | 2018

“… de Arabische keuken heeft ons als goed gevuld. Sympathieke zaak, mede door de enthousiaste benadering van het bedienend personeel.”